1. شرکت های معروف و معتبر جهانی که نوع بسته بندی ، شیشه ، چاپ ، درب ، والف ، عطر و فیکساتور استفاده شده در آن ها از کیفیت بالایی برخوردار است. از قبیل: برندهای شنل، تام فورد، دیور، هرمس، جورجیو آرمانی، لالیک، بولگاری، پرفیوم دی مارلی، آمواژ، شیخ، دیویدوف، تیری موگلار، باربری و غیره.
2. شرکت های درجه دو یا به گفته فروشندگان (شرکتی) و یا همان شرکت هایی که رایحه و اسانس شرکت های معتبر و برند را مورد استفاده قرار می دهند اما با بسته بندی ، شیشه ، نام ، درب و والف متفاوت که برای کاهش قیمت تولید از مواد اولیه کم هزینه تر استفاده می نمایند. از قبیل: ریو کالکشن ، اجمل ، امپر ، اسمارت ، الیزه ، پرستیژ، رصاصی ، بیک و غیره.
نکته: شرکت های فوق با کاهش درصد اسانس و یا استفاده از اسانس های صنعتی بهداشتی در کنار فیکساتور عمومی و نیز انتخاب شیشه بلور ، والف آلومینیومی و درب پلاستیکی و یا فلزی سبک، سعی در کاهش قیمت ادکلن های خود دارند. اما به دلیل بهداشتی و سالم بودن مواد اولیه به کار رفته در ادکلن های تولیدی ، قادر به اخذ مجوزهای لازم جهت عرضه در بازار هدف می باشند.
3. شرکت های تقلبی (فیک) و یا به گفته فروشندگان (های کپی) که نوع بسته بندی ، شیشه ، چاپ ، درب ، والف ، عطر و فیکساتور استفاده شده در ادکلن های برند و معروف را با استفاده از مواد اولیه بی کیفیت و مضر جهت کاهش قیمت کپی می نمایند. به همین دلیل نه از لحاظ بسته بندی و نه از لحاظ عطر و مواد اولیه قادر به اخذ مجوزهای لازم جهت پخش در بازار هدف نیستند.
نکته1: شرکت های تقلبی از مواد صنعتی بسیار کم کیفیت برای تولید محصولات خود استفاده می نمایند که بسیار خطرناک و مضر می باشند. برای نمونه: یکی از مواد تاثیرگزار در فیکساتور الکل می باشد که شرکت های معتبر و معروف دنیا و حتی شرکت های درجه دو (شرکتی) از نوع بهداشتی آن یعنی اتانول با خلوص 96% به بالا استفاده می نمایند در صورتی که شرکت های تقلبی برای کاهش هزینه ها از الکل صنعتی یا متانول که بسیار خطرناک است در فیکساتور یا حلال عطر استفاده می نمایند.
نکته 2: با توجه به اینکه الکل بیشترین درصد مواد به کار رفته در ادکلن را تشکیل می دهد جذب آن توسط پوست سریع تر انجام می گیرد و مستقیما بر روی پوست و خون تاثیر می گذارد که الکل صنعتی یا متانول به دلیل خلوص پایین و سمی بودن عامل اصلی انواع سرطان های پوست و خون می باشد.
نکته 3: شاید جدیدا اصطلاح ادکلن های (های کپی) اماراتی و یا ترکیه را شنیده باشید که متاسفانه فروشندگان ادکلن برای فروش بیشتر محصولات تقلبی به کار می برند. لازم است بدانید که کشور امارات ، ترکیه و یا هر یک از کشورهای عضو سازمان تجارت جهانی (WTO) و نیز کشورمان ایران از قوانین سختی برای تولید محصولات ، بویژه محصولات آرایشی و بهداشتی برخوردارند و اجازه تولید محصولات تقلبی و یا کپی را به تولیدکنندگان نمی دهند تنها در صورتیکه بسته بندی ، نام برند ، شکل ظاهری و چاپ آن محصول تغییر نماید.
* قیمت تمام شده تولید ادکلن های تقلبی بین پنج الی حداکثر ده هزار تومان می باشد و این نوع محصولات پس از اضافه شدن هزینه های باربری ، واسطه فروش و غیره به قیمت حداکثر 25 هزار تومان به دست برخی فروشندگان می رسد لذا بدانید تفاوت های بسیاری را بین ادکلن های تقلبی و اصلی یا اورجینال می توان شناسایی کرد.
1. همیشه به جعبه ادکلن باید دقت کنید که از لحاظ رنگ ، کیفیت چاپ و مشخصات ظاهری کیفیت یک جعبه اورجینال را داشته باشد چرا که جعبه های ادکلن های تقلبی از مواد نامرغوب تولید می شوند.
2. دقت کنید که اسپل یا هجای نام ادکلن دقیق و بدون پس و پیش بر روی جعبه چاپ شده باشد شاید برایتان عجیب باشد اما گاهی شرکت های تولید کننده ادکلن های تقلبی با پس و پیش کردن یکی دو حرف از نام ادکلن ،ادعای اصل بودن ادکلن های خود را دارند و یا در مواردی مشاهده شده که روی ادکلن های تقلبی غلط املایی وجود داشته که این اشتباه در یک شرکت برند و معتبر عطر و ادکلن هرگز به چشم نمی خورد.
3. بر روی جعبه بدنبال اعداد و یا کد های چاپ شده به عنوان سریال نامبر یا کد شیشه و جعبه ادکلن باشید که معمولا اکثر برندهای معتبر به غیر از برخی ادکلنهای سلطنتی یا دست ساز دارای این کد می باشند. باید بدانید که کد شیشه و جعبه ادکلن های اورجینال هر یک با یکدیگر متفاوت اند.
4. به وزن، ضخامت، شفافیت و کیفیت شیشه و بدنه ادکلن نیز دقت کنید زیرا در ادکلن های تقلبی وجود حباب در شیشه و یا رنگ با کیفیت پایین مشهود است و ادکلن های اورجینال از شیشه های کریستال که اغلب سنگین و از شفافیت خاصی برخوردارند استفاده می کنند. همچنین توجه داشته باشید که بر روی برخی ادکلن های اورجینال روکش های فلزی ، سنگ های زینتی و آویزهای خاص قرار می گیرد و یا اینکه شیشه اورجینال داخل یک بدنه فلزی جای می گیرد ، در صورتی که در نمونه های تقلبی این مدل از ادکلن ها روکش پلاستیکی ، سنگ ها از جنس پلاستیک فشرده و آویزهای بی کیفیت و نامرغوب می باشند.
5. درب عطر را نیز از لحاظ جنس، رنگ، شکل و کیفیت قالب ریزی با دقت بررسی نمایید. چرا که در برخی از ادکلن ها درب ها بسیار سنگین و یا با طراحی خاصی تولید شده اند. برای مثال: درب ادکلن کوکو مادمازل شرکت شنل بسیار سنگین و از جنس شیشه کریستال چند لایه است اما درب ادکلن تقلبی آن بسیار سبک و از جنس پلاستیک با قالب ریزی بسیار ضعیف می باشد.
6. چک کردن پمپ یا والف هم یکی دیگر از روش های تشخیص ادکلن اصل از تقلبی است. در ادکلن های اورجینال از سه مدل پمپ استفاده می شود:
الف) پمپ های فلزی به دلیل داشتن بدنه فلزی محکم در هنگام پرچ شدن فشار بسیاری به گلوگاه شیشه ادکلن وارد می کنند و با توجه به کیفیت بالای شیشه ادکلن های اورجینال این گونه پمپ هاتنها در محصولات اصلی یا اورجینال مورد استفاده قرار می گیرند.
نکته: پمپ های از جنس آلومینیوم تنها در محصولات تقلبی و اکثر محصولات درجه دوم یا همان ادکلن های شرکتی مورد استفاده قرار می گیرند که قیمت و کیفیت بسیار پایینی دارند.
ب) پمپ های فلزی با سه مخزن ریز خروجی عطر که توسط شرکت های اصلی یا اورجینال و برخی شرکت های درجه دوم یا همان شرکتی مورد استفاده قرار می گیرند و به دلیل قیمت بالاتر نسبت به پمپ های آلومینیومی در محصولات تقلبی دیده نشده اند.
ج) پمپ های کاملا پلاستیکی به دلیل قیمت بیشتر و دقت بسیار بالا در طراحی جهت پیشگیری از نشت مواد داخل شیشه ادکلن فقط در شرکت های اورجینال مورد استفاده قرار می گیرند. شرکت هایی از قبیل: تام فورد ، دیور ، ایف سن لورن ، کلوین کلین ، لاگوست ، دولچه & گابانا و برخی برند های دست ساز از این گونه پمپ ها استفاده می نمایند.
7. خرید نکردن از دست فروش ها ، زیرا اجناس اینگونه فروشندگان اعتبار و کیفیت مناسبی ندارد و بیشتر ادکلن های تقلبی و پرشده توسط اینگونه افراد بفروش می رسد.
نکته: شیشه ادکلن های اصلی و تقلبی پس از بازیافت به صورت دستی پر می شوند و بیشتر بدون داشتن جعبه ادکلن مجدد در چرخه فروش قرار می گیرند. و با توجه به عدم رعایت رنگ اصلی ادکلن ، گرد هوا به دلیل نداشتن فیلتر ، بوی متفاوت از رایحه اصلی ، شیشه و بدنه های کهنه قابل تشخیص هستند.
8. در نهایت خرید از فروشگاههای معتبر و سرشناسی که بصورت فیزیکی و یا مجازی در حوزه عطر و ادکلن مشغول فعالیت هستند و از اعتبار بالایی برخوردارند و در قبال اجناس خود به مشتری پاسخگو می باشند.
نکته مهم: میزان ماندگاری عطر هیچ ارتباطی به اصل یا تقلبی بودن ادکلن ندارد چرا که ادکلن ها با توجه به پایه های عطر در محیط های آب و هوایی گوناگون ماندگاری متفاوت و بر روی پوست بدن با توجه به چرب یا خشک بودن پوست نیز ماندگاری متفاوتی دارند.
گروه آموزشی عطرسرا
* استفاده از این مطلب فقط با ذکر منبع مجاز می باشد.
پاسخ کارشناس عطرسرا
پاسخ کارشناس عطرسرا
پاسخ کارشناس عطرسرا
پاسخ کارشناس عطرسرا
پاسخ کارشناس عطرسرا
پاسخ کارشناس عطرسرا
پاسخ کارشناس عطرسرا
پاسخ کارشناس عطرسرا
پاسخ کارشناس عطرسرا
پاسخ کارشناس عطرسرا